108 -пастельне Дао-
Солодкий дим від паличок пачулі та кориці.
Сухе бадилля огірків, що влітку обвили терасу.
Гіркавий запах цмину під стрихом у пучечках.
Котисько в пелені у тебе. Йому щось сниться.
Хороше мабуть.
Бусли і ластівки вже полетіли.
У вирій, на південний-захід.
Там наші предки, у новій появі
полюють крокодилів і втікають від касаток.
Кому, що карма повеліла.
А ми отут, у білім тілі з гуманітарною освітою
читаєм Гокінґа та намагаємось второпать
яким тут боком чорні діри
наблизилися до Землі.
Лі Бо літає на драконі паперовім.
Басьо в нірванній капсулі мандрує.
За триста тридцять три парсеки
чекає новий Імператор
на нього, як дарунок Бога.
А ми отут, де кава, рисовий папір і три рибини з гуаші, туші та пастелі.
Духмяний вечір. Ніч в постелі, де простирадла накрохмалені хрумкі,
де ковдра з вовни лами, де Далай-Лама
читає лекцію в ютьюбі про суєтність життя,
марнотність церкви і релігій і всеосяжність Бога,
де ти і я - його дорога, що значить Дао.
Кохаймося. Амінь!
____
© Copyright: Валентин Лученко, 2015
Свидетельство о публикации №115091307227