Молодим, а старим

Молодим ходив я струнко,
А старим вже тягне до землі,
І тоді співав я лунко
Наче ті співучі королі.

Молодим шукав кохану,
А старим – із ким поговорить,
Чи красиву, чи погану
Лиш розумну кожну мить.

Молодим я пив горілку,
А старим кефір лише я п’ю,
Бережу свою печінку
Та пригадувати я люблю.

Молоді роки тодішні
Без хвороб, веселі й трудові,
В основному це успішні,
Що залишилися в голові.
               
Я не згадую погане,
Ну, навіщо мучити себе
І роз’ятрювати рани
Ще й старе здоров’ячко слабе.
11.09.15.


Рецензии