Казка
Хочаш, я раскажу табе казку?
А пра што? Я пакуль не скажу.
Можа сам ты прыдумаеш назву,
Калі ранкам цябе разбуджу.
Калі хочаш, дык я табе песню
Заспяваю, а ты сабе спі.
Ей у сэрцы і сумна, і цесна,
А з табою не будзе тугі.
Калі хочаш, я верш пачытаю,
Што табе напісАла ў начы.
Я ў ім шчасця табе пажадаю,
На акне запалю дзве свячы.
Калі хочаш, табе я на вушка
Чысту праўду скажу, не зграшу!
Ні да чога цябе не прымушу.
Аднаго, толькі ведай, прашу.
Калі хочаш, я буду ласкавай,
А як скажаш, зусім я пайду.
Буду праведнай, буду цікавай,
Буду ў шчасці - бяду адвяду!
Хочаш, я раскажу табе казку?
А пра што? Заблудзіла сама.
Ты паслухай, прашу, зведай ласку,
Без цябе мне і казак няма!
НИКОЛАЙ КОЗАКЕВИЧ
КАЗКА
на украинском языке
Якщо хочеш, пові'м тобі казку,
а про що, поки що не скажу.
Ти сама їй придумаєш назву,
коли вранці тебе розбуджу.
Якщо хочеш, то я тобі пісню
заспіваю, а ти собі спи.
Їй у серці і сумно, і тісно,
та з тобою не буде журби.
Якщо хочеш, вірші' прочитаю,
що для тебе писав уночі'.
В них я щастя тобі побажаю,
на вікні запалю три свічі'.
Якщо хочеш, тобі я на вушко
чисту правду... Їй, бо... Не брешу!
Ні до чого тебе не примушу,
одного' лиш, ти знаєш, прошу'...
Якщо хочеш, то буду я ніжним,
а, як скажеш, то зовсім піду.
Буду праведним, буду і грішним,
в щасті буду, біду відведу.
Якщо хочеш, повім тобі казку,
а про що, ти вже знаєш сама.
Ти послухай, я про'шу, будь ласка,
бо без тебе і казки нема...
фото из интернета
Свидетельство о публикации №115090102551
Юлия Лапушинская 20.09.2015 03:40 Заявить о нарушении
У нас хорошо, красивая тёплая осень! Вчера был праздник в нашем городе.
Приезжайте!
Анна Будзько 20.09.2015 13:48 Заявить о нарушении
Юлия Лапушинская 20.09.2015 14:15 Заявить о нарушении