Хуртовина
Чом засмучена дівчина?
У віконечка чекала,
Все милого виглядала.
Шаленіє завірюха,
Морозець у шибки дмуха…
«Невже він з дороги збився,
В мареві снігів згубився?
Чи хвороба підкосила,
Чи здолала вража сила,
Чи затримала родина -
В подорож збирала сина?
Вітер зовні завиває,
Наче бісів закликає.
А в хатині, біля печі,
Не до страхів, вже, до речі
«Де ж ти, милий, чорнобривий?»
Кішки пісня муркотлива
Заспокоює дівчину:
«Зачекай, хоча б хвилину,
Не катуй серденько марно,
Що запізнився коханий.
Слухай, щось у двері стука…
Чи то – він, чи – завірюха?»
Свидетельство о публикации №115082605168
Ли Чень Дао 26.08.2015 15:59 Заявить о нарушении