Кусочек хлеба из печи...

   

 
Йде дух смачний  із печі хлібний ,
В черіні* жар вже погаса,   
Мого дитинства спомин ніби,
Де моя молодість пройшла.

Якийсь не той, що з магазину,
Інакший зовсім він -  живий,
Глянеш на тріщину скорини-
Такий він гарний, запашний.

В ньому і запах мого поля
І краєвид мого села,
В ньому селянська наша доля
І Україна ожива !

*черінь -  Нижня площина, дно печі, де горять дрова — місце для випікання хліба і варіння страв
                11.08.2015


Рецензии