Из Эмили Дикинсон 1216
A Deed knocks first at Thought
And then -- it knocks at Will.
That is the manufacturing spot
And Will at Home and Well.
It then goes out an Act,
Or is entombed so still
That only to the ear of God
Its Doom is audible --
1216
Труд будит мысль.
За ней вослед
Желание приходит,
Чтоб, раз увидев белый свет,
Царить и верховодить.
Чтоб жить, в деянья претворясь,
Иль сгинуть лёгкой тенью,
В привычный хаос воротясь,
Незримо провиденью.
Свидетельство о публикации №115080608709