Твоiх очей яскрава мить

Твоїх очей яскрава мить –
і Купідон у ціль влучає,
коли неждано сполучає
дві одинокості, як ми.

Немовби всилює у нас
думок розкрилених вервечку,
в розмові все стає доречним 
у збігу дотиків і фраз.

Свічки і столик, і кришталь,
мотив появний і зникомий,
а у суміжному, близькому –
твоїх очей незмірна даль.

І захід кольору вина
у келих променем стікає,
у кожне слово проникає,
що ми спиваємо до дна.

Невдовзі вимостить пітьма
клейкими сутінками вікна,
поглине світ, який не зникне
в нас і між нами обома.

Скажи мені, чи не тому
душі самотньо в клітці тіла,
що тілом їй зв’язали крила,
замкнувши в темряві саму?


Рецензии