шлях да вечнага кахання
У шкарпэтках новых , пантуфлЯх ,
Ў кашулі , ў кветачкі прыбранай.
Маланка блiснула у Небе...
Ўлупiў у бубен Гром !
I панясло вясёлым бы гарох -
Дажджом !
Тры кроплi за каўнер ,
па дзвюх яны ня ходзяць .
Дзве кветкi не нясуць на шлюб ?
Такі імпэт-ня пьюць дзве чаркi !
I божа баранi ў гасцёўне –
парны шкваркi !
Iз шэрага зрабiўся шлях зялёны ,
Вiхляецца па лужах бы шалёны.
Тут я пабег ,бы злодзей , і
хутчэй за дождж .
Ужо прамокшы
ўпоперак і ўздоўж .
Схаваўся пад страху.
Ў той мОмант - дождж сышоў .
Вясёлка каляровая і хмарка бы Анёл.
Не, не ! Ня зманешь Лёсу ,
бо ён табе ня схлусіць.
Бы нашае жыцце ,
Наўзгод , ня мусіць ,
Захопіць дзе б ня быў ,
што б не рабіў , ня еў ,ня піў..
А толькі выпіў -
усё вызнаў i выучыў.
Набыў прадасцярогу.
Ужо гракучаш у браму к Богу .
А там заўжды
бліскуча Сонейка з Вясёлкай ззяе !
У цудоўнай ва спасенне хаце .
У духмяным яблыневым садзе .
Што надалей!
Па першаму высноўку :
як цуцак мокры,
З выгляду дурны.
Мараль !
Стой пад страхой ,
Да лепшае пары.
Ня лезь к чужынцам у двары
Ня руш у пуць ,за пачуццём.
Кіруйся Маці , Бацькам і Жыццём.
Свидетельство о публикации №115072702791