Начало конца

Початок кінця, чи кінець до початку?
Немає життя, лиш кривава печатка,
Кільце за кільцем, ми йдемо по спіралі,
Немає… Безвихідь… Буття біжить далі.
 
Що нам робити, куди далі йти?
Якщо йдем по колу, що ми можем знайти?
Тільки самі себе, а ба більше нікого!
Знайдемо лиш того - старого, чужого.
 
Ми дивимось далі, й нічого не бачим,
Лише горизонт, і відображення наче,
Щось жевріє далі, але недосяжне,
Наблизишся ближче – відображення ясне!
 
Стоїш і дивуєшся, що то я  бачу?
Вогненний образ, і палку удачу,
Наближаюся ближче, а то ж стою я,
Чи може не я, а монада моя?
 
Хто я такий, ким був і ким буду?
Що у житті новому здобуду?
А пам'ять минулу, я знову забуду?
Чи з нею ізнову до Землі відбуду?
 
Нема де сховатись, і ніде по суті…
Не можна втекти, бо всі не забуті…
Я знову пірнаю у ріку вогняну,
І бачу безкрайню ту темінь зоряну!


Рецензии