Meczysz moje serce
Po co sie zapinac na ostatni guzik?
Po co jest ta dobroc, gdy nie jestes bratem?
Przeciez ja nie jestem dzieckiem ani gratem.
I dlaczego nadal w srodku cala plone
Jesli oczy Twoje patrza w inna strone?
I dlaczego mysli nie utrzymam w glowie?
Pewnie teraz zaden mi o tym nie powie.
Wiem, ze Twej uwagi moge byc niegodna,
Lecz nie jestem w stanie pozostawac chlodna.
Bede, pewnie, nadal przy spotkaniach krotkich
Za usmiechem szczerym chowac nuty smutkow.
________________
Red. Beata Gawel
Свидетельство о публикации №115071907989