А жизнь проходит без событий... Коваленко

"Життя проходить безподійно..."

Життя проходить безподійно,
Течуть марудні, сірі дні.
Так заметільно, сніговійно,
Що ліпше згинути мені.

Та плинуть спогади настійно,
Екраном світять на стіні.
Там все подвійно і потрійно,
Я знову лицар на коні.

Я пов’язав на руку хустку,
На ворогів накинувсь хутко –
За погляд твій, за усміх твій.

Нерушна башта кришталева,
Ти в ній всевладна королева.
Для мене присуд – вічний бій.
-----------------------------------
"А жизнь проходит без событий..." И.Е.Коваленко

А жизнь проходит без событий,
И нудно, серо дни текут
Под белым снеговым укрытьем,
Что лучше умереть бы тут.

Воспоминания нахлынут,
Экраном светят на стене,
И в них я вовсе не покинут,
Я снова – рыцарь на коне.

Я повяжу платок на руку
И на врагов накинусь быстро –
За милый взгляд моей подруги.

Чертог хрустальный не разрушить,
Ты в нём – царица мыслей чистых,
И за тебя – сложить мне душу.

(8.07.2015)


Рецензии