Лiсова корупцiя
(Байка)
Про корупцію розмову
Завели у лісі знову.
Вовк дискусію веде:
"Хто "на лапу" не бере?"
Глянув на копита цапа:
"Всі беруть,якщо є лапа".
Білка: "В мене лапки є,
Та ніхто в них не дає".
Гомоніли гаряченько,
Повечеряли гарненько.
Записали: "Є момент
Провести експеримент.
Щоб корупцію здолати,
Треба мера обирати
З тих, хто добру славу має
Та "на лапу" не приймає.
Третій день вже думка бродить,
Що ведвідь усім підходить.
Хоч не світської манери,
та обрали враз у мери.
День і два за ним іде.
Ведміль "в лапу" не бере.
Відганяє геть усіх.
Ну, не мер, а просто псих!
Та лисиця враз іде
І під пледом щось несе.
Мер її уважно слуха.
Ворухнились ніздрі, вуха.
Краплі падають із пащі.
Щось схопив і...геть у хащі!
Всі питають: "Що під пледом?"
Каже:"Діжечка із медом"
Отже, хабарі в природі
У звіриному народі..
Тільки треба добре знати,
Як, кому і що давати!
Свидетельство о публикации №115070602721