Schos prosto tak zminylos

«Щось просто так змінилось…»

Щось просто так змінилось…
І крига пішла із водою
Навздогін тікаючої зими.
Щось просто так зірвалось,
Хтось був на «ти», тепер на «Ви».
Щось закрутилось
І всі думки у мить змінились.
Тепер у світі залишилось
Так мало первісних джерел.
У «щось» не вір – перевіряй.
Немає місць. Квитки скінчились.
Гачки вже на готові – ти стрибай.
І безліч пострілів. Патрони залишились…
Хитають заклопотаність облич.
Щось просто так змінилось…
І той, хто вчора був нічим
Нічим залишиться.
Нічого просто так не пишеться.
Нічого просто так не йде.
За нами світ і еволюція розквітна,
А ми її фактичний результат.
І кожна мить завзято заповітна
Таймаут, на перерву, все, антракт
Не можна так. Чекайте хоч звилину,
Щось трапилось…
Не відрізнити копій – їх безліч неземна.
Де справжність у промові
А де відкрита фальш
Оригінальних штампів, етикеток
Нема на людях.
Не у страшенній змові річ.
Та у палких подальших перегонах
Немає сенсу брати участь.
Того не варто і найгірших свіч.
Тебе не кривдять – просто дурять,
Щось закінчилось…
І почалась зима, яка заморозила час
Тебе не має. Ти просто дивишся кіно.
Ти чесності навчився вже давно.
Але один лиш раз
Ти вимкнув світло і заплющив совість.
Вімкнути наново уже і не дано.
Ось так минає повість
Ось так минають битви, катастрофи.
Але не варто слів.
І філософія одна
На все є воля…Ти чия?
Тобі вирішувати. Тобі розколювать льоди.
Змінити щось…Твоє багатство.
Твій сенс. Твоє велике «Я». Твої плоди.
Якщо маєш піти – іди.
 Щось просто так змінилось…
І крига пішла із водою
Навздогін тікаючої зими.
І ми підем до водоспаду
Що так бурхливістю ожив…
І нашими надіями на зміни.


19.06.2015


Рецензии