Teper miryau dni drabinamy

«Тепер міряю дні драбинами»

Тепер міряю дні драбинами
А години ділами забутими.
Людей я вимірюю справжністю.
Їх амбіції щирі поважністю.

Не вимірюю грами і метри
Важче вимірять щирість поета.
Не вимірюю правих чи лівих
В цьому світі володар ти сам.

Розхитую римами сплячих
Криком в людство напругу знімати,
Душею вкладаючись в вічність
Маю кожнії дні берегти.

Розкладу я малюнок на фарби,
Кольорами змалюю спочатку.
Розкладу все життя на справи
Жити наново вдруге почну.

Кілометри проб’ються дзвінками
Стануть ближче, але не впритул.
І причини й відмовки під нами
Продиктують тактичний відгул.

Пронесуться сонати життєві
Відіграють концертами ночі
Може всі ми, як той старий Верді
Драматично, аж жити не хочем?

Все не так, навіть мед і той гіркий
І немає плям білих на карті.
І чудес не зварити у бірці.
Де той фініш, а ми ще на старті.

Тепер міряю дні драбинами
Не дивуйтесь, а дякуйте іншим
А драбини, хто не зрозумів щось
То можливості наші щодня. ;

14.06.2015


Рецензии