Хади Такташ

Хамза Арсланов.
Хади Такташ жавап хаты

Хади абый!
Безгэ язган хатларынны алдым.
Хэр жомлэдэ ихлас уйларын.
Романтиклар очен хас бер сыйфат –
Авызлыкланмаган хыялын.

Телэклэрен матур –
Гадел яна тормыш тозу булган
Шунын бэлэн янган йорэген,
Якты килэчэктэ яшэлэр дип
Безнен очен куанып йоргэнсен.

Ни кызганыч,
юраганын юш килмэде,
Архитерторландан унмадык,
Проектлары  дэрес булмаганын
Купкэ сонга калып анладык.

Без тозегэн тормыш кысан булды,
сулыш алу килде кыенга,
Ачык авыздан упкэ куренде,
Терэлдек без килеп каенга.

Хатагызны тэзэтэм дип
Ялгышлыктан.
Оста файдаланды мэкерле,
Проектын ул тэкъдим иткэн тормыш
Элеккедэн каты бэгырьле.

Конеллэрне  салкын кырау сукты,
Эйлэндерде  жиллэр кесэне,
Коз яшьлэре белэн тутарабыз
Бушап калган ватык кэсэне.

Хади абый!
Гафу отенэм мин сездэн,
Ышанычыгызны аклый алмадык,
Гавам очен сез башлаган эшкэ
Тугрыклылык саклый алмадык.


Рецензии