З працягнутай душой

                …И, если сердце, разрываясь,
                Без лекаря снимает швы,
                Ты знай – от сердца голова есть
                И есть топор от головы…
                М.Цвятаева

НА КАНЦЭРЦЕ КАНАДСКАГА ГІТАРЫСТА
Ў САФІЙСКІМ САБОРЫ

Чужынец белаю рукой
крануў струну, як у знямозе…
А я – у Бога на парозе
стаю з працягнутай душой.

Ля праху грэшных і святых
што да Вівальдзі мне і Баха,
як заміраючы ад страху,
шукаюць вочы воч тваіх!

На час адзін над намі дах,
а ты – з другою, непрыгожай,
такою гордай і варожай,
што нават мне яе шкада.

І я кляну сябе: маўчы,
кусай, кусай сухія вусны!
А ты, адсекшы галаву мне,
прашу – і сэрца адсячы…


Рецензии