Табигать хикмэтлэре

Бик хикмэтле булды быел жэйлэр:
Янгырлар да юньлэп яумады.
Агачлар да гуя, телсез калып,
Башын иеп кенэ ты;лады.

Бар табигать  тузде бу хикмэткэ -
Ихтыярсыз гына буйсынды.
Бары кеше генэ, авыр сулап,
Хафаланырга ук тотынды.

Табигатьнен кырыс ачуымы,
Эллэ инде ходай рэхмэте?!
Шушы ожмахларга тузэ алмый,
Була алмый кеше рэхмэтле.


Рецензии