Кузлэрем тик сине эзлилэр

 Мин язмадым шигырь уз гомеремдэ
Эзлэмэдем сузлэр, рифмалар.
Кунелемдэ булган хис-тойгылар
Елга булып менэ агалар.

 Ярларына сыймый икэн елга,
Язгы ташу аны кузгатса.
Ботерелэ хислэр кочагында,
Бэргэлэнэ жаным, тан атса.

 Кыш айларын бигрэк яратам мин:
Ап-ак карга чумган ак каен.
Кар бортеге булып эзлисенме
Син дэ мине сагынып, дускаем?

 Янгыр булып тэрэзэмэ кактын,
Син козлэрен истен жил булып.
Умырзая булып шытарсын син,
Язлар житкэч, иркэ гол булып.

 Урманнарда тынлыйм кош сайравын-
Бигрэк монлы да бит тавышы.
Ул да шулай дустын сагынамы-
hэркемнен бар узенен сагышы.


Рецензии