Шлях

Рухи важкi, коли йдеш крiзь Рубiкон*.
Йдеш повз страхи свої, йдеш повз кривих iкон,
То по пустелi повзеш, то переборюєш лiс
Невже так буває, що в кiнцi Рубiкону - Стiкс**?

I човен чекає тебе як чорний згорiлий вiз,
Харон запрягає коня, посох його - весло
Перетнув Рубiкон? Повинен пройти i Стiкс
Та очi нiколи не опускай у дно.

----

*Рубікон - ріка на Апеннінському півострові; "Перейти Рубікон" -
крилата фраза,яка означає зробити безповоротний крок, пройти «точку неповернення».
**Стікс - в давньогрецькій міфології - ріка до загробного світу.


Рецензии