Вертав козак в Украiну

Вертав  козак в  Україну,
Коник  шкутильгає,
Над  ним  небо  синє-синє
Та  сонце  палає.

 Ні  поїсти,  ні  попити,
 З  горя  зажурився,
 Мусив  з  коника  спішитись
 Та  й  поряд  поплівся.

Раптом  єврей  при  дорозі
Продає  краватки:
«Вона  тобі  допоможе
Вижить  на  остатку.

 По  дорозі ресторан 
 Поїси  й  нап’єшся
 Якщо  в  нього  ти,  як  пан,
 В  краватці  звернешся.»

Не  повірив,  не  купив…
В  корчму  не  пустили…
Далі  з  гордістю  побрів
Поки  було  сили…
    12.06. 2015р, Київ


Рецензии