Богородичен
или "Спасительница России "
Иллюстрация из интернета
Как по репию , да по камушкам
Шёл в нощи, во тьме , аки бос , нелеп…
Будь плесною Ты, Моя Матушка,
Сице, оком стань, аз не имам , слеп.
Паки наг . Туга убо. Ризы ми
Даждь , Ты , Матушка, да белёсыя …
Поплыву рекой велией вельми;
По брегам ея древа рослыя,
Благовонныя травы да цветы;
Благолепныя кущи райския.
Одигитрия, будь кормилом Ты ,
Поелику сын або дщерь Твоя
Азъ есмъ.Мя позовёшь Ты: «Дщи!»;
О, Невеста Ты Неневестная ,
Припаду аз ниц в тёмныя нощи.
Ты очисти мя, Мать Небесная…
Богородице Дево, Радуйся,
Негасимая Ты свеще Руси,
Боготечная Звезда явися,
Бо на тверди Ты солнца свет еси…
Свидетельство о публикации №115062201526