ЯЗЭП

Служыу Язэп у райкоме,
Язь быу сакратаром.
Усё было у яго у доме,
Зрауняусь амаль з царом.

Ён шмат чаго ня ведау,
Не тлумiу галавы.
Меу прагну да абедау
Не абыякавых.

У Менску цётка Мiлка
Рабiла у ЦК.
Чыясьцi там падсцiлка-
Надзейная рука.

Ледзь скончыу Язь партшколу,
Не прыкладая рук,
Мастак да праiзволу,
Не спрытны да навук.

Любiу рабiць разносы,
Не забывалiсь штоб.
Страчыу цiшком даносы
На дзеючых асоб.

Меу сувязь з камсамолам,
На гэта шмат прычин.
I часьцяком са школы
К сабе вазiу дзяучын.

Так жыу слуга народу,
Ласота да прыгод.
Аж да самога года,
Як не сцярпеу народ.

Кампартыю прыкрылi,
Прыкрылi камсамол.
Абрэзалi iм крылы?
Палез Язэп у падпол?

Не,ён зараз у Савеце,
У парламенце Язэп.
Усё у найлепшем сьвеце,
Усё рэжа без патрэб.

Сын зараз у яго брокер,
У Амерыцы дачка.
Шыбуе важкiм крокам
Партыйца-лаукача.

Язэпам дайце згоду,
Адхiньцеся у бакi,
Каб горш жылось народу,
Былi усе жабракi.

А камунизм партыйцы
Збудуюць...для сябе.
А дзе адгэтуль выйсце?-
Браточкi,у барацьбе.


Рецензии