Вiйна i квiти

Вірш для мого хорошого товариша, побратима Віктора Суходольського


Десь він збирав ось цей букет конвалій,
Так обережно ніс, щоб не помнуть,
Про що він думав, про любов чи лють?
Він квіти ніс в руках, міцніших сталі.

І вишиванку поєднав та автомат,
Війна, а ходять у такому вбранні.
Червоне з чорним, в вічнім поєднанні,
На дикім полі, що лягло для страт.

Його душа — світліше білоцвіту,
Його думками ткали небеса,
Дивись на руки, це не та краса,
Таких ще пошукати в цьому світі.


Рецензии