Шкоднiк

Вельмі добра спявае птушка ў агародзе,
Але ціха гучыць маленькі салавей.
Што яму шлях кароткі заступае?
Хто спяваць яму перашкаджае?

Быў бы я птушкаю, мне было б ўсё роўна,
Бо ціха навокал ў квятчастым садзе.
Шкоднік малы…напэўна, развітаўся
С родным пахам дзярэўні пракраўся…


Рецензии