Встреча. украинский язык

Кохана! Не падай в знемозі,
І втому сховай в кабінет.
Збирайся! Я вже у дорозі.
Вже потяг гойдає мене.

Взувай візантійські сандалі,
І плаття вдягай від Кутюр!..
На час ми закинем подалі
Нудьгу повсякденних гравюр,

Бо десь за бурштиновим тином
Волого-нічної імли
Вже мариться дивний будинок,
Що в ньому щасливі були.

Для чого існують вокзали?
Для того й існують... Чи ні?..
В нічній таємничості зали,
Де ти позувала мені

В шаленстві дівочого тіла,
Немов танцюристка Дункан,
Писали, ваяли, ліпили
Наш зоряний диво-роман

Одні... Між колон... Чи не диво?
А потім... По сходах... Туди,
Де місячний зблиск вередливо
Оголеність тіл дослідив,

Пролившись, мов дощ у долоні,
Крізь темну безмежність вікна...
О, спогади терпко-солоні!..
За зустріч, кохана! Вина!!!


Рецензии