Дивачка

дівчина Ліза виховувала котів
слухала дельфінів, полюбляла спів
у кожній людині для неї свій Шекспір сидів
і Флобер, з яким той мартіні пив

коли йшла, вглядалася пильно в очі
намагаючись розрізнити на сітківках слова пророчі
натомість бачила тільки сльози материні чи дівочі
від сліз чоловічих у неї щемило щоночі

людина для неї - льодовикова брила
поводилась акуратно, аби тільки не розбила
плакала почасти не від екранного "мила"
любила усе живе, любила й жаліла

знаходила час на годування птАшок
в'язання светриків для пінгвінів-неваляшок
сортувала на смітниках скляні та інші види пляшок
вирощувала на лоджії червонокнижні сорти ромашок

мріяла відкрити заповідник просто неба
взагалі, заповідники - її диплому тема
вірила в реінкарнацію душі, ні, не тіла
головне, що вона любила, любила те, що створила

"дивачка та й годі", - відказували люди
поки вона потерпала від чергової застуди
бо рятувала безпритульних у будинку культури
від застуди душі, нажаль, немає мікстури


*присвячується волонтерам, які дивні та роблять дива


Рецензии