Стихотворение за 1 юни

Децата ни растат пред нашите очи.
Как искам с тях да порасте доброто,
красивото в душите им да не мълчи,
да имат смелост да строшат зъба на злото.

Да бъдат силни като нашата земя,
горяла в огън и заливана в потопи,
но раждала и плод, и хляб, и свобода.
И висини за поетическите строфи.

Децата на България... От този пъстър звук
ще се роди, аз знам, едно добро начало.
А стане ли това, то раят вече ще е тук...

Но, както знаем, всяка нива иска рало!


Рецензии