Донья калыр
(Хэмзэ Арсланов)
Мин улгэчтен донья ятим калыр,
Яфпаклар да ияр башларын,
Тау чишмэсе сорар:
– Туйдырдымммы?
– Нигэ ,– диеп, – мине ташладын?
Жирнен матурлыгын
Торган саен нигерак яратам,
Эгэр момкин булса улгэчен дэ
Туар идем теллеп кабаттан.
Ах!Бумас инде борылып кайту,
Куз-яшь кумэр кэбер эслэрен,
мине юксынганда тау чишмэсе
Елгаларга коер хислэрен.
Свидетельство о публикации №115052502913