Чому день?

Чому приходиш тільки вдень,
А сумну ніч лишаєш небу.
Чому соромишся мене?
І чую я щодня:"Не треба."

Чому зникаєш ти щоночі?
Мов сонце викрала земля.
Мені наснились твої очі,
Твій дотик,ніжний,немовля.

Чому, як птах завжди зникаєш
За пагорбами Піренею?
Як ластівка ти вдень літаєш,
Зникає тінь і за нею.

Чому ти вдень така весела?
Находе ніч,ти знов сумна,
Тебе шукаю в містах,селах
Самотній я,ти десь одна.

Але змінило небо кару,
Я днями в пошуках стелюсь.
Прийшла вночі,взяла гітару,
Почув слова:"Я залишусь."

Чому раніше ти зникала?
Чому тепер така ти ніжна?
Я не чекав,щоб ти сказала,
-Ти,вибач,але я заміжня.


Рецензии