Останнiй дзвiнок - випускникам

Святкова лінійка, останній дзвінок –
Когось він покличе іще не урок,
Хтось після канікул в свій час і в свій строк
Ще зайде у клас під його голосок!

Лиш тим, хто назавжди свій клас покидає,
Востаннє останній дзвінок цей лунає…
Покличе дзвінок на урок ще не раз,
Та тільки не вас, уже більше – не вас…

Дзвінок відчуває, дзвінок, певно, знає,
Тому так пронизливо й щемно лунає…
Сьогодні не строгий дзвінок і не грізний –
Сумує й щемить його серце залізне.

Від смутку розлуки він плаче-бринить
І зичить  удачі, бо вас – не спинить!
Бажає вам щастя у новій дорозі
Й сумує, що більш вже не стане в підмозі.

Дзвенить він надривно, дзвенить він щосили,
Щоб вам передати і міць свою й силу,
Щоб в душі вселити надію на краще,
Щоб ви не забули про школу нізащо,
Щоб ви пам’ятали цю мить і цей час,
Й останній дзвінок, що лунає для вас!


Рецензии