Учили меня

Спіны не гні, пряиым хадзі,
вучыў мяне бацька...
Адкрытым будзь, не хлусь калі..
пакахаў-любоўю даражэй,
Паўтараць не стамлялася маці..
А дзед вучыў сядлаць каня,
з калена і з сядла на ўсім
скаку страляць,
А бабуля, перахрысціўшы
сказала, .
у добры шлях...
Крыж не здымай, Гасподзь яго
насіў
Стомішся-у дом дарогу не
забудзься..
І я вучыў таго ж сыноў,
страляць
любіць і кіраваць аўто, у дзве
сотні
коней...
Яшчэ ўсяму таму, чаму вучыла
жыцце.
З года ў год, з гадзіны ў час з
дня на
дзень..
В.Богачев
Спины не гни, прямым ходи,
учил меня отец...
Открытым будь, не лги..коль
полюбил-любовью дорожи,
Твердить не уставала мать..
А дед учил коня седлать,
с колена и с седла на всем
скаку стрелять...
А бабушка, перкрестив, сказала.
в добрый путь...
Крест не снимай, Господь его
носил.
Устанешь-в дом дорогу не
забудь..
И я учил тому же сыновей,
стрелять
любить и управлять авто, в две
сотни лошадей...
Еще всему тому, чему учила
жизнь,
И требовал приказ..
.Из года в год, со дня на день.
Из часа в час.


Рецензии