Юл бирмэдем
Юл бирмэдем
Кукрэгемне куеп юл бирмэдем
Томырылып чапкан атларга,
Сойгэнемне тартын алган чакта
Каршы торалмадым ятларга.
Эх, тэ итми ялларыннан алдым
Башын бирмэс борча атларнын,
Урелэ ал мадым якасына
Арабызга кергэн ятларнын.
Ак кубеккэ батырганчы кудым
Сабан туйда чабыш атларны,
Жанашымны югатасым сиздем,
Читкэ кагалмадым ятларны.
Нечкэ биллэрендэ мин буган да
Жил калышты ярсу атлардан,
Суз куешкан , вэгдэлшшкэн ярны
Тартып алалмадым ятлардан.
Яшьлегемнен кочен хэм гайрэтен
Сынасам да уттай атларда,
Сыналдым мин иркэм каршысында,
Гомер кичерде ул ятларда.
Свидетельство о публикации №115051406305