Говорить друг

Говорить друг про те, що знає,
А я дивуюся й мовчу,
Як він порядки проклинає
Й питає чом я не кричу.

Я ж слухаю уважно друга,
Що він для себе вже відкрив,
В житті його чом чорна смуга
І владу б він багном облив.

Бо все не так у світі цьому,
Немає правди в краї цім,
Бо інженеру молодому
Відмовили у праці всі.

Ну, що йому тепер робити?
Піти у банду грабувать?
Було навіщо його вчити,
Щоби у праці відмовлять.

А я мовчу, порад не маю,
По барабану владі це,
Отож я тільки співчуваю
Й так вигляда моє лице.

Лиш по знайомству, чи за гроші
Тебе на працю вже візьмуть,
Не діють тут закони Божі,
Все продають і скрізь крадуть.
06.05.15.


Рецензии