Пiсня Молитва мами

1.Нiч тихенько сплива над ланами,
Вiтер вербам вплiтає  стрiчки,
Та не спиться стурбованнiй мамi,
Бо кохання прийшло до дочки.
Донька десь до свiтанку блукає
Наодинцi з  обранцем своїм,
А матуся її  виглядає ,
I все свiтиться вiкнами дiм.

2.Безтурботна вже юнiсть минає ,
  Ще настане колись  її  вiк:
Материнську турботу пiзнає,
Коли пiде дитя за порiг.
I тодi пригадає  Настуся,
Як спiвали всю нiч солов’ ї ,
Зрозумiє  рiдненьку матусю,
Що очей не стуляла своїх.

3.Ранку лiтнього подих духмяний,
Тихо рiчка пливе за селом,
I злились молодята вустами
На прощання пiд рiдним вiкном.
Соловейко щебече у лузi
Для закоханих I молодих;
Долiтає до серця матусi
Тихий шепiт,стамований смiх.

Приспiв:
Квiтка незаймана,
Серце некраєне-
Мамине сонце ясне.
Нiким не покинута,
В сльози не вимита,-
Боже,нехай це  ї ї  промине.
Перше кохання,
Перше побачення,
Зорi до рання,
Надiя не втрачена,-
Боже,даруй ти  їй щастя одне!


Рецензии