Мо небо

Я дихаю зоряним небом,
П'ю із нього свободу,
Вкриваюся тишею-пледом,
Випиваю його, наче воду.

Ти чуєш, склепіння безмежне!?
Дивись, я впиваюсь тобою,
Хтось мені скаже - ганебно!
Він, мабуть, хоче двобою.

Чи ти знаєш, склепіння безмежне,
Що сліпучі зірки - діти твої,
Чарують людство тутешнє?
Знаєш! Бо зніміло погодишся:"Мої!"

Так постійно душі чуттєвих,
Води твоєї шукають,
Щоби напитися неба,
Спраглі роти розкривають.

Й напившись того еліксиру,
Їх серця стають нездоланні.
Синь небесна нам хоче миру,
Віддаючи свободу в світанні...


Рецензии