Дитяче

Що станеться,
коли у клітку загнати звіра?
пестити його, любити,
годувати, поїти.
Гратися через грати,
пальці сувати.
чітко, продумано й обережно
пристосувати під себе.
Що буде?
коли відчиниш двері,
коли зі пят пронесуться
морок, життя, і звідкись узятий холод,
що просто звемо- мурахи по шкірі?
Ще деяка думка в мене:
чи мають завжди тушити лаву
зустрічні води,
чи мають змогу протистояти
віти могутньому вітру?
Та чи можливо усурійського тигра
привчити любити залізо
замість соснових лісів
та співочих птахів ?
Та чи мають змогу зламати
твої кістки його лапи,
та чи буває врода,
щоб замінити людині воду.
То є квіти,
то є небо
й моє дитяче
кохання до тебе.


Рецензии