Вольниця народу Запорозька Сiч!
Рідний степ дніпровський, капулянські плавні,
нікопольські землі слави козаків
викохали воїв у часи прадавні,
тут стояли сотні їхніх куренів.
Тут під синім небом височать кургани –
пам’ять про загиблих у бою лихім.
Тут дають присягу нові отамани,
йдуть до поховання Сірка на уклін.
Приспів:
Будьмо, українці! Бо ми цього варті!
Вірте – день прийдешній переможе ніч.
Україні бути! Бо стоїть на варті
вольниця народу – Запорозька Січ!
Знову в Україні чорний ворон кряче,
ллється кров і стогне поховальний дзвін.
Тож, ставай до бою, воїне-козаче,
своїх побратимів збирай у загін!
Бороніте межі, нові отамани,
наше синє небо, золоті поля,
бо степи таврійські, одеські лимани,
від Карпат до Криму – це наша земля!
Приспів:
Будьмо, українці! Бо ми цього варті!
Вірте – день прийдешній переможе ніч.
Україні бути! Бо стоїть на варті
вольниця народу – Запорозька Січ!
25 квітня за ініціативою козаків і міської ради в нашому місті відбудуться святкові заходи до 367-ї річниці обрання Великою козацькою радою на Микитинській Запорозькій Січі, Богдана Хмельницького Гетьманом України (та до річниці початку національно-визвольної війни українського народу під проводом Б. Хмельницького).
м. Нікополь
Свидетельство о публикации №115042500769