На Благовiщення Пресвятоi Богородицi 2015 року!
На Благовіщення Пресвятої Богородиці 2015 року!
В основі цього Свята –
така знаменна дата:
Блага вість від Гавриїла
повідомлена Марії,
що вона дитя зачне
і, причім, непорочне.
І народить – БогоСина
для всесвітньої родини!
Провістилось з Гавриїла:
Радуйсь, благодатна Діва,
Бог зачнеться з твого лона,
бо породиш людям Сина
та назвеш його Ісус –
Божий Син Христос!
Запитала тут Марія:
Як без мужа породілля?
Чує відповідь таку –
незбагненну і просту:
Святий Дух Діву знайде
і окриє він тебе.
Дух Святий в тобі зачне,
тим-то й є оте Святе!
І Марія мовить знову :
Нехай буде твоє слово,
нехай буде як Святиня –
я Господня є рабиня!
Знову каже сам Архангел,
БогоСина вірний Ангел:
Він Великим стане Сином,
до людей іде із Миром,
з царюванням безкінечнім –
зватимем його Всесвишнім!...
ТАК АРХАНГЕЛ ГАВРИЇЛ
МАРІЮ ДІВУ БЛАГОВІСТИВ...!...
07 квітня 2015 р. Троєщина. м. Київ
Свидетельство о публикации №115042505090