Оливки

Перебирать в слайдах памяти
Оливки твоих глаз,
Пробовать амбру и амброзию
Твоих запечённых уст.
И знать, что сегодня
Наилучшим блюдом станет
Пол стакана горького кофе
С твоих нерассмотренных рук.
Болеть  на хмель с перепою
В очереди за минералкой.
Вбивать нечёткость взгляда
В одноманерность плеч,
И падать желудком вниз,
Пугаясь, потных ладоней,
Когда посреди сотни непознанных,
Я сразу узнаю тебя.


Юлія Купіч
Вірші

Оливки
 
Перебирати у слайдах пам’яті
Оливки твоїх очей,
Куштувати амбру й амброзію
Твоїх попечених вуст.
І знати, що на сьогодні
Найкращою стравою стане
Півсклянки гіркої кави
З твоїх недоглянутих рук.
Хворіти на хміль з перепою,
У черзі за мінералкою
Вбивати нечіткість погляду
У одноманітність плечей,
І падати шлунком донизу,
Лякатись, пітніти долонями,
Коли серед сотні невпізнаних
Я раптом впізнаю тебе.
 


Рецензии