Стара жiнка

Стоїть стара домівка
На березі ріки,
Живе стара там жінка
Самотня вже роки.

Не часто їздять гості
До неї у село,
Всі друзі на погості,
Старій вже скоро сто.

Таке життя прожити
Не поле перейти,
Тож звикла все робити,
Щоб вижити змогти.
               
Був чоловік у неї,
Пішов він в інший світ
Вже осені тієї,
Як добрий сивий дід.

Роз’їхались синочки,
У місті всі живуть,
Сини є в них і дочки,
До себе жити звуть.

Та матінка не хоче
Кидати рідний дім,
Де курочка сокоче,
Бо рідне тут все в нім.

Стару не розуміють
Онуки і сини,
Примусити не сміють
Й гостюють щовесни.

Стоїть стара домівка
На березі ріки,
Померла уже жінка,
Проживши в ній роки.

Така у неї доля,
Триматись сотню літ
Й піти з життя мов з поля
У зовсім інший світ.

А діти та онуки
Поплакали й пішли,
Місцеві ж чули звуки,
То небеса гули.
18.04.15.


Рецензии