Къан

Си гъащIэм си кIаисэрыкIуэщ,
ЩIым сытету къэскIуари мащIэщ
Дамэ зытетхэм сырадэуэгъущ,
СыкъигъэщIам сыт хъунт къуршыбгъэу.

Уафэм нэмысам а псор имыщIэ,
Хуэсакъыу щIым тету къвкIухь,
Къуршыпс ежэхым я дэущ макъым,
Ирокъу къыфIэщIыжу – пшэрыхь.

Ауз эахуакум сыдэзэшыхьу,
ЗгъэкIуэну махуэм сыхуреныкьуа,
Дамэ зытетхэм зезгъэщхьу,
Хьэрэкхъуэрэ сытету-сыроплъэр Жэнокъуэм.

КIапсэлэрыгъу сиIарет,
ЗащIэу ездзынут Афэбг,
Къуршыбгъэхем я къан сызэрыхъурэ
Къэсщтэну ар сыщIобэг.

Аранэм щесхьэкIа сабиигъуэр,
Куэдыуэ къысхуощхьэпэ,
Сыпэувыну благъуэм,
Батыру дунейм сытетщ.

ГъащIэм кIапсэшхуэ тездзам,
Уардэу сытету сырекIуэ;
Сыкърогъэлу жьыугъуэджэм,
Къуршыбгъэу си даме хэм.
                Зеикъуэ къу.
                2000


Рецензии