Светло Христово Възкресение

Ден победен! Ден светъл! Ден радостен!
Ден, в който християните възкръсват
и поемат дара небесен на вечен живот.
Ден, в който ставаме небесни жители
и съжителстваме с любимия Бог -
Този, Който със смъртта си смъртта разруши
и с духа си ада плени, за да спаси всички нас.
Ден на благодарност и величание  към Божия Син,
Който изтърпя най-големите страдания и смърт,
за да ни направи нас грешните човеци безсмъртни.
На Тебе, Христе, - слава, чест и благодарение
сега и всякога и в безкрайността на бъдещия век.
Амин.

†СВЕТЛО ХРИСТОВО ВЪЗКРЕСЕНИЕ.
Пасха Господня.
Преп. Иоан Лествичник.
12. апр. (30 март ст. ст.)2015 г.


Рецензии