Болить земля

Болить  душа  і  тіло,
Чи то болить  земля?
Війна прийти  посміла,
У долі  і поля,
Удерлася  в країну,
Мов хто її бажав,
І забирає   сина -   для матері,
 Печаль,
Тата  незна  дитина,
А от війні  чи жаль?
Чекають  наречених  -
Вертаються   без ніг,
Скалічені   герої,
Війни пекучий  сміх,
Ота  кістлява  пані,
Обідрана  війна,
Аж надто  загостилась
В нас на полях  вона,
Повстануть  Чорне  море,
І сивий дід  Дніпро,
Карпати,  Кримські  гори,
І подолають   зло,
І зацвіте   калина,
І  запишніє сад,
І  буде  в нас   країна  усміхнених  дівчат!
А красені  лелеки   уже несуть  малят,
Маленьких  та сміливих  козачок  й козачат! 
9.04.2015


Рецензии