Крем нь

За  вітром  пнеться  горда  воля,
У бурю линуть почуття.
Набат дзвонити наша доля,
Роздмухувать вогонь життя.

Рабів до раю не пускають,
В кайдани їх закутий дух.
Вчепилась ми в брущатку зкраю,
Маленька жменька відчайдух.

Я гордо випростаю спину -
В бою нетерплять слабаків.
Підходить «Беркут» без упину,
Оточує з усіх боків.

Діжки гримлять мов барабани -
Це заклик йти до барикад.
Ми в цих обставинах Титани,
Здолавші сотні перешкод.

Сколоти-пращури сказали -
Запеклий нині буде бій.
Ми на майдані воскресали,
Та сміхом тамували біль.

Та більш за все, болить за славу,
За люд, що гнуть, немов рабів.
А серце крається за справу,
Яку народ недоробив.

Де Україна, горда й сильна,
В якій блукаєш стороні?
Соборність збережемо спільно,
Пліч-о-пліч станемо в борні.

А злі почвари сунуть стало,
Бо беркут - надто впертий птах.
І нам на плечі небо впало,
І оточив півколом страх.

Страхи свої розвію швидко,
На пляшці ватрою вогонь.
Ці смолоскипи наші предки,
З козацьких віддають долонь.

Незламних лишилось замало,
Та в Бога є для нас дива.
Мелодія струни торкала,
Дзвінка бандури тятива.


Тверда, неначе кремінь, сила,
А воля гостра, мов стріла.
Хоч смерть безжалісно скосила,
Та збити не змогла з крила.

У путах борсаюсь химерних,
Бо сотні раз вже воскресав.
Я промінь Прометея в хмарах,
Вогонь з небес для вас кресав!
Сергій Мат

*Сколоти - плем"я давньоскіфських лучників. Одноіменна
патріотична організація в якій приймав участь Олександр Капінос.
**Кремінь - псевдо Олександра Капіноса.


Рецензии