Цветно

Пролетта подмина ъгъла,
а преди това погали тънките клони
на върбите - розовата мъгла при тях
обещава цвят,
а в небето птици разчертават
благост и любов в синьо.
Слънцето търси за целувка
избързала голота.Зажаднял шопинг
за цветно, в точки и петна -
Джаксън Полък пак е модерен...утре
всички с имена на цветя ще завладяват
нови територии - у дома всички са от
паркове и градини - Ива, Явор, Далия -
истинска благуване  при общуването.
Дай, Боже,неподправена обич
като щура вълна да ме удави,
да ме обагри,
очите пълни с жега и
нощна влага
да сграбчат най- светлата трапеза...

Скъпи, някога ще ти разкажа...


Рецензии
Честит празник на всички с имена на цветя!

Дима Политова   03.04.2015 13:52     Заявить о нарушении