Легенда

Не влаштовує як правда,
То з’являється легенда,
Підлабузників це справа
Для володаря приємна.

Так легенду Катерині
Про історію Росії
Склали піддані у чині
Й були схвалені їх дії.

Виглядало, що держава
Де царює Катерина
Дуже древня й величава,
Така в світі є єдина.

Ворогів усіх побила,
Землі древні об’єднала,
Народ руський охрестила,
Третім Римом в світі стала.

Цій легенді вірять й нині,
Бо всю правду ще ховають,
По старій як світ причині,
Гонорових поважать.
23.03.15.


Рецензии