Ласка

Небето сипе божи плодове -
светлика на слънцето,
изтънчения блясък на луната
и здрачът -
непосилно изпитание
на радости
и скърби,
събрани в едно...
Времето помита всичко -
изящната снежинка,
бялата пътека,
дъждът зеленикав - мокър
възторг - в думите набъбва
с топла ласка.
Изригват цвят и висини,
а аз съм топла
като юли.


Рецензии