Лесная аптека

          ЛІСОВА   АПТЕКА.
В казковому лісі є дивне містечко,
І назва йому, для звірів, аптечка.
Хазяйкою в ньому є тітко Сова,
Мікстури на травах готує вона.
Пілюлі смачні всі, майже для втіхи
Малина, суниця, волоські горіхи.
Розумна Сова теж навчалася в школі,
Тому і лікує від хворі та болі.
Руденька лисичка кульгає на лапку,
Сова подорожник прив’яже на ранку.
Чай липовий зробить – зникає застуда,
Від болі зубної – настій кори дуба.
Раптово у вовка пропав апетит,
Він цілими днями не їсть і не спить.
Як з’їв позавчора сніданок туристів,
Йому стало зле від ковбаски та чіпсів.
Цю хімію їсти, це зовсім не круто
Бо чіпси це просто повільна отрута.
Від сотні хвороб вмить вгамовує біль,
Трава чудодійна – лісний звіробій.
Ведмідь лікуватись прийшов до Сови,
Він схуд та змарнів від цієї зими.
«Ласунчику мій, я даю тобі мед
Він дуже покращує імунітет.
Від страху тремтячи прийшли зайченята,
Знімає їм стрес – валер’яна та м’ята.
Вони скоштували такого напою,
І радісно в ліс пострибали юрбою.
Природа усіх нас, як мати годує,
І навіть нам ліки від хворі дарує.
Тому збережемо всіляку  рослину,
Любіть та лелійте свою Україну! 


Рецензии