Вёсцы Барсучына
Адчуць любоў зямную і спакой,
Спяшаю на світанку я,
Туды, дзе вёсачка мая.
Яна сустрэне ціхаю красой,
Адорыць мудрасцю людской,
І пацалуе крыльцам матыля,
І зачаруе песняй салаўя.
Ах Барсучына, знічанька мая,
На споведзь да цябе спяшаю я,
Хачу пабачыць ля пустых двароў
Усіх вяскоўцаў, родных і сяброў.
Я папрашу іх Яську заспяваць,
І талакою бульбачку сабраць.
Радком на лаўцы ціха пасядзець,
Душу ўспамінамі сагрэць.
Успомнілі б, як у касцёл хадзілі,
Як на кірмаш дабро сваё вазілі,
Як у вайну хавалісь, галадалі,
Як у калгасах цяжка працавалі.
Успомнілася б вёска маладой,
Як дзеці беглі ў школку чарадой,
Вяселлі ладзілі і хрэсьбіны гулялі,
Сыноў сваіх у салдаты выпраўлялі...
Ды з часам Барсучына пастарэла,
Нібы свяча ў акенцы дагарэла.
Буслы ў вёску дзетак не насілі,
І працаваць ужо не стала сілы...
Знікаюць людзі, вуліцы, двары.
Звіняць, нібыта плачуць камары.
Шукаць былое - траціць час дарма,
Бо Барсучынкі ўжо амаль няма.
30.11.2013
Свидетельство о публикации №115032211056
Палина Ивчик 28.04.2015 09:08 Заявить о нарушении
Игорь Лапаник 04.01.2018 00:16 Заявить о нарушении