Небо падало

Небо падало знов у безодню,
Безоглядно летіло униз,
Все роздерте на клоччя, й холодне,
Геть брудне і липке наче слиз.

Все довкола здригалось від страху,
Від потоків дощу й громовиць,
Загортала земля в брудні лахи,
Хто, чаївшись, лягав долілиць.

Не весна і не літо в ту пору,
Не зима, і не осінь, — війна.
Рвавсь метал, підіймаючи вгору
Разом з димом чиїсь імена.


Рецензии